معرفي کتاب سرزمين خارج از نقشه

ساخت وبلاگ

«سرزمین خارج از نقشه»

پدیدآور: علی نورآبادی

ناشر: قدیانی

تعداد صفحات: 656

معلم است، مقاوم و استوار چون زاگرس؛ زندگی‌اش را صرف روشن کردن چراغ علم و دانش در دورافتاده‌ترین نقاط ایران‌زمین و رسیدگی به امور دانش‌آموزانش کرده. کارش پیدا کردن روستاهای کوچک و کم‌جمعیت است که گاهی در برخی از آن‌ها ده یا پنج خانوار سکونت دارد. او برای رسیدن به این روستاها چندین روز و گاهی تا یک هفته پیاده‌روی می‌کند، چون راه دسترسی دیگری وجود ندارد. «سرزمین خارج از نقشه» روایت بخش‌هایی از زندگی عزیز محمدی منش، معلم آموزش و پرورش منطقه عشایری لرستان است.
روستاهایی که او پیدا می‌کند نه آب دارد و نه برق؛ اما این محدودیت‌ها مانع حرکت عزیز نمی‌شود. او بدون این امکانات، مدرسه را برپا می‌کند؛ با کمک بچه‌ها از کوه سنگ می‌آورد، چهار دیواری‌ درست می‌کند و روی آن را با پلاستیک می‌پوشاند تا کلاس درسی برپا کند.

محمدی‌منش پس از کشف روستاهای دورافتاده برای اتصال آن‌ها به شبکه آموزش و پرورش به هر سختی و زحمتی که شده برایشان مدرسه‌ می‌سازد. در سال اول خودش به بچه‌ها درس می‌دهد و از سال بعد معلم دیگری را به جای خودش می‌گذارد تا به روستاهای دیگر برود. ساختن مدرسه با چوب و سنگ و گِل، سختی راه و عدم دسترسی، تعامل با اهالی روستا، انتقال کانکس با هلی‌کوپتر به روستا، شوق کودکان برای یادگیری و... همگی تصاویر روشنی حاصل خاطرات محمدی‌منش از زندگی در سرزمین‌هایی خارج از نقشه است.

تازه ترين ها...
ما را در سایت تازه ترين ها دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 4b6lib6 بازدید : 134 تاريخ : جمعه 16 ارديبهشت 1401 ساعت: 7:42